maanantai 6. tammikuuta 2014

Hyppelyä ja koulukiemuroita

Moikka! Ajattelin nyt tehä tälläsen tuntipostauksen, teen siis itsenäisestä tunnista jolla menin Kingillä ja koulutunnista jolla menin Sissillä.

Menin siis lauantaina Kingillä itsenäisesti, eli ilman opetusta. Aluksi Kingin kanssa oli ihan mahdoton kommunikoida koska se vain hyppi pystyyn, steppaili ja sinkoili ympäri maneesia. eli meidän alku verryttely oli aika mielenkiintoista.




Alkuverryttelyn jälkeen rupesin hyppäämään. Aloitin pienestä noin. 70cm esteestä ja nostin aina 5-10cm



Lopuksi päädyin hyppäämään 135cm ja meinasin tippuakkin. mutta en saa nyt tähän videota joten laitan tähän linkin.  http://www.youtube.com/watch?v=6PSHAczXJWE

Loppunerryttelyssä Kingi oli tosi rento ja hyvä ratsastaa.




Olin siis samana päivänä Sissin kanssa koulutunnilla joka meni mun mielestä tosi hyvin!

Alkuverryttelyssä Sissi oli todella sählä ja jäykkä selästä.



Sissi kuitenki rentoutu heti kun rupesimme tekemään taivutustehtäviä.



 Kun rupesimme tekemään laukka tehtäviä niin Sissi nosti taas pään ja rupesi sähläämään mutta ajan kanssa se rentoutui laukassakin.



Laukkojen jälkeen Sissi oli ihan eri hevonen se meni rennosi ja käytti hyvin koko kroppaansa.



Oli tosi kiva mennä Sissin kanssa kun se meni niin hyvin ja rentoutui ja loppujen lopuksi mulle tuli hyvä fiilis kun on saanut jotain aikaan ja huomaa sen.

Eli tällänen  oli mun lauantai päivä heppojen kanssa. Postailen taas varmaanki ensiviikolla.

moikka ja hyvää koulun alkua kaikille! :)









36 kommenttia:

  1. Pahoittelen kirjotusvirheitä... Mulla oli vähä eri kone nyt käytössä joten oli vähän haastavaa tuo kirjoittaminen

    VastaaPoista
  2. Sul on tosi kiva blogi ja vaikutat mukavalta! Ratsastat sairaan hyvin ja magee sissi tos kolmanneks vikassa kuvassa :)

    VastaaPoista
  3. ootte tosi huonoi :(
    no eii oot semi jees <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos samoin sullekki <3 Kiva postaus :):)

    VastaaPoista
  5. Herran jestas kun on gramaanit tiukalla... Mutta kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  6. Aina kun mulla on gramaanit niin pidän ne vähän tiukemmalla että sissi joutuu vähän venyttämään itseänsä ettei tule selkä kipeäksi :) kiitos :)

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva blogi! Kirjoitat jotenkin todella kivalla tavalla. Ei mitään pitkiä tekstejä vaan paljon kuvia ja vähän tekstejä, mutta tekstin vähäisyydestä huolimatta tekstistä tajuaa helposti miten tunti oli mennyt. Jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
  8. käytätkö kummallakin hevosellasi aina kannuksia? miksi ylipäätään koet tarpeelliseksi pitää kannuksia hevosillasi?

    VastaaPoista
  9. Käytän, saan paljon paremmin ne kuuntelemaan mun avut ja ne menee myös paremmin läpi :) vaikka ne mulla jalassa on nii en käytä niitä koko ajan vaan vain sillon kun tarvitsee :)

    VastaaPoista
  10. etkö oo koskaan miettiny kuinka jatkuva kannusten käyttö pidemmän päälle turruttaa hevosen avuille? ja kehtaan epäillä että tuskin kellään on niin vakaa jalka, etteikö se kannus välillä vahingossa pökkisi hevosen kylkiä..

    VastaaPoista
  11. Ei jalka normaalisti ratsastaessa ole siinä asennossa että se kannus potkii kylkiin :)

    VastaaPoista
  12. et vastannut toiseen kysymykseen. onko mieleesi koskaan pälkähtänyt että hevosesi saattaa turtua kannukselle ja avuille muutenkin? onko koskaan tullut sinulle mieleen että hevosen voisi ratsastaa nopeaksi avuille ilman kannuksia?

    VastaaPoista
  13. Kävikö sulla (kannuksista räyhäävä anonyymi) mielessä että kannuksien idea nimenomaan on hienosäätää pohjeapuja pienemmiksi? Eikä mikään apu, kuolain, kannus tai raippa itsessään turruta hevosta, vaan sen vääränlainen (ja jatkuva) käyttö. Hevonen voi yhtälailla turtua vaikkapa jalalle kuin kannukselle. Ei se mitä käytetään vaan miten käytetään. Ja parempi on käyttää hiukan kannusta tai raippaa kuin jatkuvasti patistaa jalalla. Eli mitä jos antaisit asian ihan vaan olla ja keskittyisit oman tietämyksesi kehittämiseen kun et taida kovin perillä edes perusasioista olla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö se "kannuksista räyhäävä" juuri sanonut että "jatkuva kannusten käyttö pidemmän päälle turruttaa hevosen avuille", JATKUVA ;) Taitaa olla kaveriarmeija puolustamassa kun nitalla itsellään menee sormi suuhun.

      Poista
  14. Postaat aika harvoin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kauheesti oo aikaa postailla mut ainaki kerran viikos :)

      Poista
  15. Kui jotkut koulussa aina ku näkee sut, ni sanoo et nauta ja "ammuu" ja sit huudat niil takas et turpa kii?? O_O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo toi on tollanen iha sika vanha juttu mut lähti siit ku seiskal sanoin jotai iha läpäl et oon kebab eläin tai jotai ja sit meijä opettaja sano et joo tota oikeesti kebab on tehty naudast ja sit kaikki vaa oli sillee haahaa nauta!! Mut siis ei toi oo mikää loukkaus mua kohtaa vaa tollane ysien läppä XD :)

      Poista
  16. Voit sanoa hypännees 135, mut karmeeta katottavaa. Opettele eka pienemmil nättii ennenku yrität tollasta enempää. Säästä hevosiaskin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielest Nita hyppää hyvin! :) Ja sul ei oo pokkaa tulla nimellä viisastelee XD ;))

      Poista
    2. No mut älä tuu täällä sanoo tota sano mielummin vaikka fb chatis tai jotain :)

      Poista
    3. Ehkä ihan paras asenne sulla Nita! :)

      Poista
  17. Kannattaisko miettiä miten niitä gramaaneita kuuluu käyttää ? Pikku vikki ei noin...

    VastaaPoista
  18. "Aina kun mulla on gramaanit niin pidän ne vähän tiukemmalla että sissi joutuu vähän venyttämään itseänsä ettei tule selkä kipeäksi :) kiitos :)"

    Mikähän tällainen logiikka on? Gramaanien tiukalla pitäminen nimenomaan lukitsee selän. Gramaanit eivät ole oikotie onneen, vaan koska ne ovat erittäin voimakas apuohja (väkipyörävaikutus, ks. Google), ratsastaja saa illuusion kevyestä hevosesta. Hevonen on oikeasti selästään lukossa eikä keveydestä tietoakaan, mutta gramaanin ansiosta hevosen vastustelu ei tunnu käteen juuri lainkaan. Siksi moni käyttää gramaaneita - ei tarvitse kohdata sitä tosiasiaa, että oma ratsastus ei vielä ole hyvää.

    Sinulla ei selvästikään ole tietoa siitä, miten gramaanit toimivat, ja on opettajaltasi vääryyttä, jos hän ei ole asiaa sinulle selittänyt (tai ehkei hän itsekään tiedä?). Jo noista kuvista näkee, kuinka hevonen vastustaa kättäsi, sillä on niskassaan aivan hirmuinen paine. Et voi oppia ratsastusta pakottamalla hevosen päätä alas. Gramaanisi ovat tiukalla jopa niissä kuvissa, joissa hevonen on jo myödännyt paineeseen. Et voi selittelemällä muuttaa sitä tosiasiaa toiseksi. Ratsastus on hieno laji, jossa pitäisi pyrkiä kevyeen yhteistyöhön hevosen kanssa. Gramaaneilla hevosen kasaan vetäminen on ratsastuksen irvikuva. Muista, että väkipyörävaikutuksen vuoksi hevoseen kohdistuva paine on monikymmenkertainen siihen nähden, mitä sinä tunnet kädessäsi.

    VastaaPoista
  19. Jos nyt on ihan pakko oikeasti sanoa toi asia ni edelleenki facebook, tai hotmail!! Sinne mielummin kaikki pidemmät kommentit kiitos!

    VastaaPoista
  20. onko puuha-pete shettis teidän kasvatti? isä diplomat ja emä my jos on niin voin kertoa että poni voi hyvin, asuu mun työpaikalla yli-tokon vuonohevostilalla, onko kyllä semmonen vauhtiveijari hitaimmat vuonikset ei pysy puuhin perässä maastossa kun se menee todella kovaa, poni ainakin nauttii elämästä

    VastaaPoista
  21. Hah :D tuo kimo ei liiku selän läpi ei tekemälläkään. Siihen vielä gramaanit lisäämään selän liikkumattomuutta :D lähde: katso sivusta otettu laukkakuva = notko selkä, niska ylhäällä

    VastaaPoista